• Keep innovation  consciousness
  • Win the market with
  • We deliver success

Разводна кутија

Краток опис:

Обемот Тежина: 0.1-50kg
технологија: песок кастинг, Леене, гравитацијата кастинг, инвестициски кастинг
апликација: пумпа, вентили, автомобилската, земјоделството, други механички поле.


детали за производот

Тагови производ

Обемот Тежина: 0.1-50kg
технологија: песок кастинг, Леене, гравитацијата кастинг, инвестициски кастинг
апликација: пумпа, вентили, автомобилската, земјоделството, други механички поле.

Алуминиум кастинг
алуминиумски одливки се формираат со истурање растопен метал во калапи кои се обликувани од моделот на саканиот производ. Три општи типови на методи калапи се користи за производство на алуминиумски одлеаноци:

Леене
Die casting uses pressure to force molten aluminum into a steel die (mold). This type of casting is often used for mass production of parts, which require a minimum amount of finishing and machining. Die casting has short cycle times but high costs for tooling. The pressurized casting system creates a high strength skin but weaker interior than permanent mold casting. 

Постојана мувла кастинг
Permanent mold casting uses steel (or other metal) molds and cores. Strong castings are formed by pouring aluminum into the mold. Permanent molds are used to create highly repeatable parts with consistency. Their rapid cooling rates generate a more consistent microstructure, which can improve the mechanical properties significantly.

Песок кастинг
песок одлеаноци се создадени од пакување на ситен песок мешавина околу моделот на саканиот производ. Моделот е малку поголема од финалниот производ за да се овозможи намалување на алуминиумски додека ладење. Песок кастинг е економичен, бидејќи песок се користи повеќе пати. Тоа е исто така ефикасна за создавање на големи ѕидни украси или лајсни со детални дизајни. Почетните трошоци инструментално се ниски, но по дел цените се повисоки, што го прави песок кастинг повеќе погодна за специјализирани одлеаноци од масовно производство.

 

  • Претходно:
  • Следно:

  • Поврзани производи